Ambulant of residentieel?

Wat is het verschil?

Ambulante zorg: Wat is het en wat zijn de voordelen?

Je hebt de term ‘ambulante zorg’ misschien al eens horen vallen. Het is een term die geregeld door ziekenfondsen wordt gebruikt, maar wat betekent die term nu eigenlijk. Wij leggen je het in een notendop uit en zetten ook even de voordelen van deze aanpak op een rijtje.

Wat is ambulante zorg?

Kort samengevat wil ambulante zorg zeggen dat de cliënt de zorg krijgt en herstelt in zijn eigen omgeving. Er vindt dus geen opname plaats, wat wel het geval is bij residentiële zorg. Hier verblijft de cliënt in het ziekenhuis of een instelling.

ambulante zorg

Het grote verschil tussen ambulante en residentiële zorg?

We hebben het al in de eerst alinea aangegeven: het grote verschil tussen ambulante zorg en residentiële zorg zit hem in het feit dat je bij ambulante zorg therapie ondergaat of herstelt in je eigen omgeving.
Bij residentiële zorg wordt er gekozen om buiten je eigen omgeving te verblijven. Dit kan in een instelling of hospitaal zijn. Daar word je dan met de nodige zorg en behandelingen omringd.
In een ambulante setting slaap je thuis en heb je dus meer mogelijkheid om je leven gaande te houden.

De meerwaarde van ambulante zorg

Bij Reset geloven we resoluut in ambulante zorg en een aanpak in de eigen omgeving. Volgens ons zijn daar heel wat voordelen aan verbonden. Zo slaap je thuis en werk je aan je herstel in je eigen omgeving, daar waar je triggers en prikkels zijn. De ervaring leert ons immers dat je beter herstelt als dat in het echte leven gebeurt. Je familie, vrienden, school/werk zijn daarbij een belangrijke factor. Het zijn stuk voor stuk mensen en factoren die kunnen bijdragen aan je herstel. Onze mensen staan alvast aan je zijde om de valkuilen te omzeilen en de moeilijke hordes te nemen.

Het is alom bewezen dat opnames ingrijpende beslissingen zijn voor iedereen en dat het resultaat daarom niet beter is. Vele vallen terug na een opname omdat het leven buiten niet veranderd is en het vaak heel overweldigend kan zijn. Wij zien ook dat mensen met kinderen en nog goede sociale contacten het leven sneller oppikken en dus sterker uit de startblokken komen.

Groepssessies, individuele begeleiding, sport en activiteiten, het zijn allemaal belangrijke ingrediënten die bijdragen aan je herstel. Psychologen, verslavingsdeskundigen en coaches worden bij Reset ingezet om op een ambulante manier resultaten te boeken. Daarnaast wordt ook de familie nauw bij het herstel betrokken.

Meer weten over de ambulante zorg van Reset?

Wens je meer te weten over de ambulante zorg en aanpak van Reset?
Contacteer ons en maak een afspraak.

Maak kennis

Reset

Ruggeveldlaan 753
2100 Deurne

Contact: hallo@reset.be
03 345 80 70

Volg ons op social media

   

“Aan de buitenkant leek alles goed, vanbinnen ging ik kapot. Nu heb ik mijn leven terug dankzij Reset.”

Nic

“Na 25 jaar gebruik had ik niet verwacht dit nieuwe leven te kunnen hebben.”

Philip

“Ik schaamde me zo hard dat ik drugs gebruikte als verpleegster dat ik nooit heb durven zeggen dat ik een probleem had. Nu ik clean ben voel ik me vrij. ”

Cindy
© 2020 Copyright - Alle rechten voorbehouden Reset (BVBA) - BE 0712.581.301