Voor Families

We hebben allemaal pijn als een geliefde zorgen heeft.

We begrijpen het

Het is moeilijk om iemand van wie je houdt te zien worstelen met verslaving, trauma of psychische problemen. Het kan een emotionele ervaring zijn om iemand die je belangrijk vindt een behandeling te zien opstarten. En de tijd voorafgaand aan de beslissing om hulp te zoeken, gaat vaak gepaard met angstgevoelens. Bij Reset begrijpen we dit en werken we met gezinnen, inclusief in het behandelproces, zodat er genezing kan ontstaan voor alle betrokkenen.

Als uw geliefde worstelt met een verslaving of een psychische aandoening, kan Reset helpen.

Herstel voor het hele gezin

De experts van Reset hebben al geruime tijd ervaring met het helpen van families en de impact die het gedrag van een verslaafde heeft op het gezin. Ons familie programma is gewijd aan het helen van relaties. Het is ontworpen om onze Resetters en hun dierbaren een veilige ruimte te geven om deel te nemen aan een open en eerlijke communicatie terwijl we gezins – en relatieproblemen onderzoeken.

Hoe het familieprogramma werkt

Tijdens het familieprogramma worden familieleden en belangrijke anderen bij Reset uitgenodigd om actief deel te nemen aan het herstelproces van hun geliefde. In de weken voorafgaand aan deze familiedag ontdekken cliënten dat veel van hun huidige disfunctionele gedrag voortkomt uit trauma’s of moeilijke situaties uit het verleden. Wij zijn van mening dat het gezin een belangrijke rol moet spelen bij het oplossen van die problemen. Het familie programma biedt cliënten en hun families de kans om hun familie van herkomst en huidige familiesystemen te begrijpen en samen het herstelproces te beginnen.

De groepssetting – inclusief familie, cliënten en onze familiecoach – zorgt voor een open en eerlijke weerspiegeling van de gedragspatronen die hebben bijgedragen aan de ongezonde levensstijl van een cliënt. De cliënt en hun families leren hoe ze beter kunnen communiceren, elkaar emotioneel kunnen ondersteunen en passende grenzen kunnen vaststellen. Deze samenwerking bevordert het herstelproces en brengt het gezin dichter bij elkaar. Het is ook bewezen dat het een belangrijke factor is bij het herstel op de lange termijn.

Extra info voor familie

Deze aanvullende boeken kunnen je helpen meer inzicht en informatie te verwerven om je relatie en je geliefde beter te begrijpen.

Boeken:

  • Facing Codependency by Pia Mellody
  • Facing Love Addiction by Pia Mellody
  • The Intimacy Factor by Pia Mellody
  • Codependent No More by Melody Beattie
  • Boundaries: When to Say Yes, How to Say No to Take Control of Your Life by Henry Cloud and John Townsend
  • Addictive Thinking: Understanding Self-Deception by Abraham J Twerski, MD
  • Alcoholics Anonymous
  • Narcotics Anonymous