• Lees hier hoe zij het deden.

25 jaar verslaafd aan coke, nu een clean leven.

Ik ben Philip, ben 39 jaar en heb zoontje van 5 jaar. Ik ben een verslaafde. Ben op mijn 13de beginnen experimenteren met softdrugs en drank en vrij snel volgde XTC en cocaïne.Dat begon ik te gebruiken toen ik 18 was (op mijn verjaardag weet het nog heel goed) en dan is het heel snel geëvolueerd.

Aan de buitenkant leek alles goed, vanbinnen ging ik kapot. Nu heb ik mijn leven terug.

Ik ben Tom en ik ben verslaafd. 36 jaar, vader van 2 kindjes. Sinds 20 jaar actief in de horeca, gestart als jobstudent, me helemaal opgewerkt tot manager. Heel graag gewerkt maar ook heel hard. Eerst klassieke horeca, dan ketens en daar kon ik doorgroeien tot manager.

Achttien jaar geleden heb ik de vrouw van mijn leven ontmoet. Achttien mooie jaren meegemaakt maar ook moeilijke jaren, vooral de laatste acht jaar. Eigenlijk sinds het “echte” leven begonnen is: huis, kinderen, successen, maatschappelijk geluk.

Ik schaamde me zo hard dat ik drugs gebruikte als verpleegster dat ik nooit heb durven zeggen dat ik een probleem had

Ik ben Cindy, 34 jaar en heb een dochter Amber en die is 9 jaar oud. Ik ben vier jaar geleden gescheiden en woon nu alleen. Ik kamp al jaren met een verslaving. Drugs en gokken. Vandaag vier ik 6 maanden clean.

Op mijn veertiende ben ik beginnen gebruiken. Ik had een vriendin en op de nacht van de film op de chiro had zij iets bij. Ik heb dat toen gedaan. Het was XTC. En dat was zo leuk dat ik direct nog wou. Vrij snel was het al meer en ik deed het ook graag. Ik begon vrij snel problemen te krijgen thuis en op school. Ik trok me van heel weinig iets aan. Ik heb dan ook speed leren kennen en dat hielp me heel erg tijdens mijn weekendwerk. Ik kon dan langer doorgaan. Ik moest het ook allemaal bekostigen dus ik moest hard werken.