• Verander van richting nu het nog kan.

  Intensieve begeleiding
  Dinsdag en donderdag
  Divers team van therapeuten

startdata
4 juni ; 3 september

Home » Restart (avondprogramma)

Waarom Restart After Work ?

Het leven zit vol met uitdagingen, waaronder verslaving en mentale gezondheidsproblemen. We begrijpen dat niet iedereen zich overdag kan vrijmaken voor herstel. Daarom heeft Reset een avondprogramma: een effectieve manier om na je werk aan je herstel te werken.

Waarom kiezen voor het avondprogramma?

Flexibiliteit: Ideaal voor wie overdag verplichtingen heeft zoals werk, studie, of zorg voor het gezin. Herstel hoeft je dagelijkse routine niet in de weg te staan.

Persoonlijke aanpak: Net zoals bij ons dagprogramma, zorgen we voor een benadering die aansluit bij jouw persoonlijke noden.

Intensieve begeleiding: Ondanks dat het programma ’s avonds plaatsvindt, doen we geen toegevingen op vlak van kwaliteit of intensiteit.

Het avondprogramma laat je toe om in je vertrouwde omgeving te blijven tijdens je herstelproces. Dit is ideaal voor mensen die:

 • Hun dagelijkse routines willen behouden.
 • Willen blijven werken.
 • Omwille van hun activiteiten niet een paar weken opgenomen kunnen worden.

Voor wie is dit programma ?

Eén ieder die een probleem heeft met alcohol, drugs en/of andere soort gedrag en daaraan wil werken. Dit kan betekenen dat jij verslaafd bent of mogelijks problematisch gebruiker bent en daar iets aan wil doen. Bereidwilligheid (willen veranderen) is zeker nodig als je dit programma wil volgen. Dit programma is ook voor mensen die last hebben van een depressie of last hebben van bepaalde angsten.

Daarnaast wil en kan je twee avonden per week vrij maken en dat gedurende 8 weken.

Programmaonderdelen

Groepssessies: Onder professionele begeleiding werk je in groep aan verschillende aspecten van je herstel en persoonlijke groei.

Vorming en Informatie: We organiseren informatiemomenten over thema’s als verslaving, copingstrategieën en het opbouwen van veerkracht.

Samenhorigheid: ’s Avonds krijg je de kans om banden te smeden met anderen die gelijkaardige uitdagingen doormaken.

Hoe werkt dit ?

Het Restart avondprogramma start op dinsdag. Gedurende acht weken zal je samen met anderen het traject doormaken. Je komt in een groep terecht van mensen die hetzelfde doel hebben als jij: veranderen. Groepsdynamica is heel belangrijk in het proces van herstel. Erkenning en herkenning spelen daarin een grote rol. We kiezen voor een kleine groep zodat we veiligheid, discretie en een persoonlijke aanpak kunnen garanderen.

Een avond zou er zo kunnen uitzien :

18u: start sessie deel 1
19u15: pauze
19u30 : lezing (educatie)
20u15 : uitleg opdrachten + napraten
20u30 : einde

Je zal tijdens deze weken ook opdrachten krijgen van het team.

Wat ga ik leren in dit traject ?

Inzicht krijgen in je problematiek en hoe het patroon te doorbreken.
Je verslavingscyclus in kaart brengen.
Tools om met negatieve gevoelens om te gaan.
Handvaten om moeilijke situaties beter te verwerken.
Terugval preventie technieken.

Wat na die acht weken ?

Aan het einde van dit programma heb je een basis gelegd van een nieuwe start. Je kan dan verder werken aan jezelf. Je kan jezelf aansluiten bij de community. Op die manier blijf je in contact met anderen.
Wat gebeurt er allemaal in die community?

 • je kan onze tweewekelijkse praatgroep bijwonen onder begeleiding van iemand van Reset.
 • blijf op de hoogte van onze workshops
 • activiteiten doen met anderen die in herstel zijn.

Kan mijn familie begeleiding krijgen tijdens mijn traject ?

Bij Reset staat de familie nooit in de kou. Bij de start van de begeleiding krijgt de familie een lezing om onze werking te leren kennen. Een goed herstel begint bij jezelf, maar als de familie mee is kan dat alleen maar voordelen hebben op lange termijn. De familie wordt ook aangemoedigd deel te nemen aan de familiegroepen. (lees hier meer)

Bij Reset hebben we één doel voor ogen : dat jij je weer beter gaat voelen en je patronen kan doorbreken. We staan naast je in dit soms zeer moeilijke proces. Soms doet de waarheid wel is pijn en moet deze gezegd kunnen worden. Altijd met liefde.

De avondsessies gaven me de ‘me-time’ die ik nodig had. Overdag focuste ik op mijn gezin en werk, maar ’s avonds was het mijn moment, samen met de steun van mijn nieuwe vrienden bij Reset.

Het avondprogramma van Reset was een verademing. Ik kon mijn job blijven uitoefenen en tegelijkertijd de nodige ondersteuning krijgen. Een jaar later ben ik nog steeds nuchter en dankbaar voor elke avond bij Reset

Hoe nu verder

Om te starten willen we je graag ontmoeten tijdens een gesprek. Het is belangrijk in dit gesprek om duidelijkheid te krijgen over je problemen. Iedereen die start in het programma krijgt een persoonlijk plan.

Mail ons via onderstaand contactformulier .

Je kan ons ook rechtstreeks bellen uiteraard.