• Het is nooit te laat om de verslaving halt toe te roepen.

    Intensieve begeleiding
    Maandag tot vrijdag
    Divers team van therapeuten

Welkom in ons Restart dagprogramma, de meest omvattende behandeling van Reset. Als je tijd hebt en graag wil veranderen, dan is dit het programma bij uitstek. Elke dag werken aan jezelf, toepassen wat je leert in het “echte” leven en samen met ons team en lotgenoten je leven terug heroveren.

De gedachte ronde een opname maakte me angstig. Ik wou dicht bij mijn omgeving blijven. Het dagprogramma van Reset bood me de steun die ik nodig had en ik kon elke avond thuis slapen.

Toen ik met mijn behandeling begon, dacht ik dat een dagprogramma niet voldoende ging zijn om tot stilstand te brengen. Al snel bleek dat dat wel zo was.

Het ontstaan van het Restart programma.

De oprichter heeft jaren geworsteld met een verslaving. Verschillende opnames, maar telkens hij terug “buiten” kwam, sloeg de verslaving snel toe. Waarom? Omdat een opname een veilige plek is waar weinig triggers en prikkels zijn. In 2018 ontstond het dagprogramma. Een plek waar je kan ontwennen, in herstel komen en werken aan je issues in het echte leven.

Waarom kiezen voor een dagprogramma?

Geen opname

Als jij niet wil opgenomen worden omdat je daar een reden voor hebt, dan is Reset daar een goede plek voor. Je behoudt het comfort van thuis terwijl je dagelijkse professionele ondersteuning krijgt.

Meteen toepasbaar

Wat je leert ga je meteen toepassen in het “echte” leven. Daar waar je triggers en prikkels zijn los je de problemen op.

Overgang

Door elke dag te werken aan jezelf in ons dagprogramma, is de overgang aan het einde van de behandeling niet meer zo groot.

Wat houd het dagprogramma in:

  1. Persoonlijke sessies:

Individuele sessies met onze deskundige psychologen en therapeuten zorgen voor een behandelplan op maat, afgestemd op jouw situatie.

  1. Groepssessies:

De kracht van onze behandeling. Wij geloven heel sterk dat groepstherapie zorgt voor doorbraken in je proces. Herkenning, verhalen van anderen en samen zijn onmisbare kenmerken van een goede behandeling.

Educatie en lezingen:

Inzichten krijg je door lezingen en workshops te volgen. Deze gaan over oa. effectief communiceren tot zelfzorg.

  1. Mindfulness , ademhaling en meditatie:

Een moment van bezinning en rust, even uit je hoofd. Onze sessies helpen je om de stress te verminderen en je lichaam beter te leren kennen.

  1. Sport:

Fysieke workout en kickboksen met onze wereldkampioen Youssef el Haji; een gezond lichaam in een gezonde geest is een cruciaal onderdeel van het herstelproces.

Praktische Info:

Duur: Het dagprogramma duurt zes weken. Je komt van maandag tot vrijdag. Om 9u30 start de dag tot 15u. Woensdag tot 12u.

Locatie: Reset, Antwerpen.

Aanmelden: Voor verdere informatie of om je aan te melden, neem contact op via 033458070 of info@reset.be

Meer te weten komen over specifieke verslavingen?

Worstelt u zelf met een verslaving of maakt u zich zorgen over een geliefde? Het begrijpen van de specifieke aard van een verslaving kan de eerste stap zijn naar herstel.