• Restart

    Het is nooit te laat om de verslaving halt toe te roepen.

Home » Restart (dagprogramma)

Waarom Restart ?

Opnieuw beginnen. Dat is wat Restart doet. Het geeft je de kans opnieuw in je leven te stappen en er iets veel beters van te maken. Als je bent vastgelopen zie je vaak de uitweg niet meer. Wij helpen mensen te stoppen met wat ze doen en opnieuw te geloven in zichzelf en op die manier een leven vol met dromen te hebben zonder drank of drugs. (of psychische problemen).

Voor wie is dit programma ?

Je kan niet meer met en zonder drank, drugs, sex, gokken of hebt andere problemen. Je leven staat stil, je ervaart behoorlijke consequenties van je gedrag en geeft aan niet meer te kunnen stoppen. Of je bent helemaal vastgelopen en ziet het bos door de bomen niet meer.

Dit programma is voor mannen en vrouwen die :

  • geen opname willen.
  • al een opname hebben gehad en er niet in geslaagd zijn clean te blijven.
  • terugkomen van een opname en nog extra zorg nodig hebben.
  •  herstel willen opbouwen in de eigen omgeving en niet in een kliniek.
  • een thuisomgeving hebben waar ze veilig kunnen logeren.

Restart is een dagprogramma en vraagt van je om elke weekdag van maandag tot vrijdag bij Reset te komen. S’avonds slaap je thuis. Uiteraard zijn de avonden kritische momenten en wordt er gevraagd om herstelgerichte activiteiten te doen. (zelfhulpgroepen, sport/hobby’s, etc..). Wij hebben gezien uit al onze ervaringen dat deze avonden veel beter meevallen dan mensen dat denken.

Uiteraard kom je altijd eerst op gesprek en evalueren we samen of een Restart bij je past.
Als je dit te licht vind, kijk dan zeker ook naar opname bij één van onze partners. En kijk zeker ook naar ons andere programma’s als dit niet is wat je wil.

Hoe lang duurt het ?

Het programma duurt minimaal 12 weken. Eerst 6 weken intensieve therapie, gevolgd door 6 weken nazorg.

Je komt vijf dagen per week naar Reset, maandag tot en met vrijdag van 9u30 tot 16u.

Er is altijd een mogelijkheid om te verlengen aan het einde van je zes weken. Dit is iets dat jij samen bepaald met het team. Ieders proces is anders, elk individu heeft ook andere mogelijkheden.

Hoe ziet het programma eruit?

In de eerste week wordt er samen met jou een behandelplan opgesteld. Dat plan gaan we dan samen stap per stap aanpakken. Ons programma helpt jou niet alleen te stoppen met wat je doet, maar ook te begrijpen waarom je het doet. We gaan opzoek naar de onderliggende reden. Dit aan de hand van verschillende methodes. Als je openstelt en een nieuwe manier van leven wil, heb je al een grote stap gezet.

Een dag zou er als volgt kunnen uitzien:

9u15 : inchecken
9u30 : start groep
10u45 :  pauze
11u00 : lezing/workshop
12u30 : lunch / vrije tijd
13u30 : interactieve sessie
14u30 : individueel gesprek
15u15 : sport
16u00: einde

Wie geeft de therapie?

Het team dat het Restart programma leidt zijn mensen die naast hun professionele skills ook zeer gedreven zijn en een Reset vibe uitstralen. Wij geloven vanaf moment één in jou capaciteiten om dit te doen en we blijven dat doen tot het einde.

Het team bestaat uit een ervaren psycholoog,  een gediplomeerde ervaringsdeskundige en een coach. Vanaf dag één staan ze allen 24/7 naast je. (of je voelt toch dat dat zo is). Het team werkt elke dag heel nauw samen om op die manier ook samen te bouwen aan een betere jij.

Sarie Ost

Sarie Ost

Coach
Youssef El Haji

Youssef El Haji

Conditietrainer
Saskia Haudenhuyse

Saskia Haudenhuyse

Relaxatie Coach

Neem contact met ons op. Wij bellen je graag terug voor een kennismaking.

Wij bieden hulp bij

En de bijhorende problemen zoals:
depressie, angst, agressie, lage eigenwaarde, onzekerheid, vermijding en perfectionisme.

Chat openen
Heb je een vraag?