• Reset GO!

    Je problemen aanpakken was nog nooit zo leuk.

startdata 2022

02 juli ; 06 augustus 

Home » Reset GO! Camp (jongeren)

Waarom Reset GO!?

Jezelf resetten en terug de wijde wereld in! Daar gaat dit programma over. Deze tiendaagse ontstond uit de vragen die Reset kreeg met betrekking tot jongeren. Werken aan jezelf in een fantastische omgeving met leeftijdsgenoten.

Voor wie is dit programma ?

Elke jongere tussen 16 en 23 jaar die een probleem heeft met alcohol, drugs en/of ander soort gedrag (bijv. gamen, gokken) en daaraan wil werken. Dit kan betekenen dat jij verslaafd bent of mogelijks problematisch gebruiker bent en daar iets aan wil doen. Anderzijds kan je ook depressief zijn, angstig of andere psychische klachten ervaren of je hebt een gebrek aan motivatie, weet niet meer wie je bent en wil graag terug in actie komen.

Hoe werkt dit programma ?

Reset GO! vindt plaats op verschillende momenten doorheen het jaar. In 2022 starten we  in de paasvakantie, daarna volgen twee zomeredities en we eindigen met een herfst editie van Reset GO!

Het programma start altijd op zaterdag. Je komt aan bij Reset en vertrekt in de namiddag naar de Ardennen. Dit doe je met andere leeftijdsgenoten. We logeren in een groot huis en gaan vanaf de eerste dag aan de slag om jullie een veilig gevoel te geven. Vanaf de volgende dag gaan we een week lang hard werken aan jezelf. Dit met groepstherapie, individuele gesprekken maar ook veel sport en waanzinnige activiteiten. Kortom: een negen daagse om nooit te vergeten. Je komt zondag terug. Tijdens de hele week, heb je geen contact met het thuisfront.

Vergis je niet : dit is geen pretpark. Het is kei hard werken aan jezelf, het is in de spiegel kijken en elke dag opnieuw jezelf uitdagen. Aan het einde van deze negen dagen willen wij dat je voelt dat je weer vooruit wil en jouw dromen wil najagen.
Structuur is een belangrijk onderdeel van dit programma. Vroeg opstaan en op tijd naar bed zijn daarin essentieel.

Hoe zou een dag er kunnen uitzien:

06u45 : wekker gaat af
07u30 : ontbijt
8u : tijd om je klaar te maken
9u : start van de dag
9u30 : groep sessie
10u45 : pauze
11u15 : doelensessie
12u30 : lunch
13u30 : start namiddag

Daar kiezen we uit sport, een activiteit of een uitstap.

Je krijgt een persoonlijke coach die naast je staat het hele traject. Je zal tijdens deze negen dagen ook opdrachten krijgen van je coach.

 

Wat ga ik leren in die negen dagen?

Inzicht krijgen in je problematiek en hoe het patroon te doorbreken.
Tools om met negatieve gevoelens om te gaan.
Handvaten om moeilijke situaties beter te verwerken.
Wat je dromen zijn en hoe ze te bereiken.
Je grenzen te verleggen.
Connecteren met jongeren die net zoals jij zijn maar dan anders.

Wat na die negen dagen ?

Aan het einde van dit programma heb je een basis gelegd van een nieuwe start. Vanuit dit traject komt er een actieplan waar jij mee aan de slag moet. We bekijken het samen en zetten je op weg naar de volgende stap. Er zijn vier terugkomdagen die volgen op jouw Reset GO!
Terugkomdagen zijn op zaterdag waar je weer heel even de Reset knop indrukt om vervolgens nog een leuke activiteit te doen met de groep.

Wat met de mama’s en de papa’s?

Je gaat op kamp en je komt negen dagen later terug. Je zal ook geen contact hebben met het thuisfront. We doen dit bewust omdat we met jou willen werken. Geen telefoon, geen games, geen sociale media. Nee jij en wij. Op zaterdag volgend op jouw vertrek ontvangen we je ouders op locatie en gaan we samen aan de slag. Die dag gaan we de verbinding zoeken met elkaar en ga je met je familie de namiddag doorbrengen. Zij gaan dan weer huiswaarts. Zondag zien jullie elkaar weer.

Welke eigenschappen bezit het team waar ik mee ga samenwerken ?

Eerlijk
Warm en begripvol
Transparant & duidelijk
Direct
Empathisch
En absoluut een beetje crazy….

Bij Reset hebben we één doel voor ogen : dat jij je weer beter gaat voelen en je patronen kan doorbreken. We staan naast je in dit soms zeer moeilijke proces. Altijd met liefde.

Wat kost dit programma?

Je betaald 2450€ voor 9 dagen Ardennen.

Je verblijft op een mooie locatie in de Ardennen en krijgt dagelijks therapie (zowel groep als individueel), super toffe sporten en activiteiten, eten en drinken all-inclusive.

Hoe nu verder

Om te starten willen we je graag ontmoeten tijdens een gesprek. Het is belangrijk om in dit gesprek duidelijkheid te krijgen over je problemen.

Je kan ons ook bellen voor een afspraak.

Of vul onderstaande formulier in en we nemen contact op met jullie.

Chat openen
Heb je een vraag?