• Reset GO!

    Neem je kans en verander je leven.
    16 – 23 jaar

het hele jaar door

Home » Reset GO! (dagprogramma jongeren)

Waarom Reset GO! ?

Je bent de weg kwijt. Je gedachtes hebben de controle over jou. Je zit vast in bepaalde patronen en geraakt er niet meer uit. Waar moet ik naar toe? Aan wie kan ik dit vertellen?

Kom maar bij Reset. Wij maken graag tijd voor jou. Terug naar de oorsprong en dan vol actie en dromen de wereld in.

Voor wie is dit programma ?

Elke jongere tussen 16 en 23 jaar die een psychisch probleem daaraan wil werken. Dit kan betekenen dat jij verslaafd bent of mogelijks problematisch gebruiker bent en daar iets aan wil doen. Anderzijds kan je ook depressief zijn, angstig of andere psychische klachten ervaren of je hebt een gebrek aan motivatie, weet niet meer wie je bent en wil graag terug in actie komen.

Hoe werkt dit programma ?

Je komt eerst op verkenning bij ons. Je hebt een gesprek met iemand van het team en in dat gesprek kijken wat je nodig hebt. Als jij graag bij Reset wil starten, begin je aan een traject van minimaal zes weken. Je komt hier van maandag tot vrijdag van 9u30 tot 16u.

Je komt in een groep terecht met andere jongeren die ook aan hun probleem willen werken. De kracht van anderen is heel belangrijk in het proces.

Wij als team gaan er alles aan doen om jou weer de zin van het leven te geven.

Een dag bij Reset is heel gevarieerd en het is niet enkel maar praten. We gaan ook vaak sporten, er zijn activiteiten, we organiseren workshops, etc.. Het is heel belangrijk voor jou om je terug goed in je vel te gaan voelen en daar gaan wij samen alles aan doen.

Vergis je niet : dit is geen pretpark. Het is kei hard werken aan jezelf, het is in de spiegel kijken en elke dag opnieuw jezelf uitdagen. Aan het einde van zes weken gaan wij voor verandering en willen wij dat je voelt dat je weer vooruit wil en jouw dromen wil najagen.
Structuur is een belangrijk onderdeel van dit programma.

Hoe zou een dag er kunnen uitzien:

9u : start van de dag
9u30 : groep sessie
10u45 : pauze
11u15 : doelensessie
12u30 : lunch
13u30 : start namiddag met sport/activiteit/leen lezing
16u : einde

Je krijgt een persoonlijke begeleider die naast je staat het hele traject.

Wat ga ik leren in die zes weken?

Inzicht krijgen in je problematiek en hoe het patroon te doorbreken.
Tools om met negatieve gevoelens om te gaan.
Handvaten om moeilijke situaties beter te verwerken.
Wat je dromen zijn en hoe ze te bereiken.
Je grenzen te verleggen.
Connecteren met jongeren die net zoals jij zijn maar dan anders.

Wat na die zes weken?

Sommigen van de deelnemers verlengen nog een paar weken omdat ze voelen dat ze dat nodig hebben. Anderen stromen door de nazorg (omdat ze oa ook terug naar school willen of kunnen).

Aan het einde van dit programma heb je een basis gelegd van een nieuwe start. Vanuit dit traject komt er een actieplan waar jij mee aan de slag moet. We bekijken het samen en zetten je op weg naar de volgende stap.

Wat met de mama’s en de papa’s?

Reset GO! heeft een uitgebreid familieprogramma. Verbinding is voor ons zeer belangrijk. Jejij gaat werken, maar ook je ouders gaan aan de slag. In de vijfde week (afhangend van je proces natuurlijk) organiseren wij een familiedag met je ouders.

Welke eigenschappen bezit het team waar ik mee ga samenwerken ?

Eerlijk
Warm en begripvol
Transparant & duidelijk
Direct
Empathisch
En absoluut een beetje crazy….

Bij Reset hebben we één doel voor ogen : dat jij je weer beter gaat voelen en je patronen kan doorbreken. We staan naast je in dit soms zeer moeilijke proces. Altijd met liefde.

Hoe nu verder

Om te starten willen we je graag ontmoeten tijdens een gesprek. Het is belangrijk om in dit gesprek duidelijkheid te krijgen over je problemen.

Je kan ons ook bellen voor een afspraak.

Of vul onderstaande formulier in en we nemen contact op met jullie.

Chat openen
Heb je een vraag?