Reset biedt nu ook online therapie aan.

Covid-19 heeft er voor gezorgd dat vele bedrijven moeten nadenken, zich heruitvinden. RESET moest dat ook. RESET is gespecialiseerd in verslavingszorg en trekt nu de kaart van e-health. Naast de bestaande behandelingen (die niet meer kunnen doorgaan wegens de strenge maatregelen rond het coronavirus) zal RESET behandelingen aanbieden online.

E-health is een ongekend begrip in de geestelijke gezondheidszorg. Ongekend, omdat mensen denken dat online heel onpersoonlijk is, afstandelijk, te gemakkelijk, niet efficiënt genoeg is.

In het concept van RESET past E-health echter wel perfect. Herstellen doe je immers best in je eigen omgeving. En dat kan zeker met de huidige technologie. Je hebt allerlei manieren om met elkaar veilig te communiceren. Videocall, chat, mail, telefoon, …deze zijn niet meer weg te denken uit onze dagelijkse structuur.

RESET heeft nu een programma bedacht om mensen online te helpen, aldus David Ketteridge. We gaan tijdens de Covid-19 periode alles online doen omdat we moeten, maar ook daarna zullen we zeker ons programma aanpassen naar een deel on-site en een deel online.

Een van de dingen die ons meteen opvalt bij onze cliënten is dat ze gemakkelijker in hun omgeving getriggerd worden door hun patronen. En zoals wij het zeggen: duurzaam herstel wordt het best gebouwd in je eigen omgeving. We merken op dat mensen vanuit hun eigen woonkamer heel comfortabel vertellen over hun problemen. Ze lijken meer op hun gemak te zijn dan in een groepsruimte.

Zelf-discipline, doorzetting, hulp vragen zijn enkele zaken die ze meer moeten leren en nu vooral kunnen oefenen als ze van thuis uit therapie volgen.

RESET zal daarnaast ook andere technologieën gaan gebruiken om zaken op afstand te meten en te weten. Denk hier maar aan sporthorloges, apps om dagelijks te communiceren, evidence-based apparatuur om terug beter adem te halen etc…..

RESET online kijkt positief naar de toekomst.