• Verander van richting nu het nog kan.

    Intensieve begeleiding
    Dinsdag en donderdag
    Divers team van therapeuten

startdata
Antwerpen :  7 februari 2023 ; 15 maart ; 18 april 2023
Gent :  5 september 2023 ; 7 november 2023

Home » Reflect (avondprogramma)

Waarom Reflect ?

Dit programma is gemaakt voor mensen die aan zichzelf willen werken, maar niet kunnen of willen stoppen met werken. Tijdens je gesprek geef je aan problemen te ervaren, gevolgen van je verslaving en/of gedrag te voelen en daar hulp bij nodig te hebben omdat het anders fout gaat aflopen. Je wil een intensief avondprogramma.

Voor wie is dit programma ?

Eén ieder die een probleem heeft met alcohol, drugs en/of andere soort gedrag en daaraan wil werken. Dit kan betekenen dat jij verslaafd bent of mogelijks problematisch gebruiker bent en daar iets aan wil doen. Bereidwilligheid (willen veranderen) is zeker nodig als je dit programma wil volgen. Dit programma is ook voor mensen die last hebben van een depressie of last hebben van bepaalde angsten.

Daarnaast wil en kan je twee avonden per week vrij maken en dat gedurende 8 weken. Daarna volgt er nog 8 weken nazorg op dinsdag.

Hoe werkt dit ?

Het Reflect programma start op dinsdag. Gedurende acht weken zal je samen met anderen het traject doormaken. Je komt in een groep terecht van mensen die hetzelfde doel hebben als jij: veranderen. Groepsdynamica is heel belangrijk in het proces van herstel. Erkenning en herkenning spelen daarin een grote rol. We kiezen voor een kleine groep zodat we veiligheid, discretie en een persoonlijke aanpak kunnen garanderen.

Je investeert twee avonden van je week in je herstel. Je komt dinsdag en donderdag naar Reset.

Een avond zou er zo kunnen uitzien :

18u30: start sessie deel 1
19u35: pauze
19u50 : lezing (educatie)
20u45 : uitleg opdrachten + napraten
21u : einde

Je zal tijdens deze weken ook opdrachten krijgen van het team.

Aan het einde van je eerste maand, volgt een evaluatie van jouw proces. Dan kunnen de doelen bijgestuurd worden die tijdens het eerste gesprek zijn opgesteld. Deze doelen worden de rode draad van de behandeling. Verandering creëren is actie ondernemen en dingen doen die buiten je comfortzone liggen.

Wat ga ik leren in dit traject ?

Inzicht krijgen in je problematiek en hoe het patroon te doorbreken.
Je verslavingscyclus in kaart brengen.
Tools om met negatieve gevoelens om te gaan.
Handvaten om moeilijke situaties beter te verwerken.
Terugval preventie technieken.

Wat na die acht weken ?

Aan het einde van dit programma heb je een basis gelegd van een nieuwe start. Je gaat dan verder in de nazorg. (Recharge) Deze is op maandag van 18u30- 19u45.
Vanuit dit traject komt er een actieplan waar jij mee aan de slag moet. We bekijken het samen en zetten je op weg naar de volgende stap.

Kan mijn familie begeleiding krijgen tijdens mijn traject ?

Bij Reset staat de familie nooit in de kou. Bij de start van de begeleiding krijgt de familie een lezing om onze werking te leren kennen. Een goed herstel begint bij jezelf, maar als de familie mee is kan dat alleen maar voordelen hebben op lange termijn. De familie wordt ook aangemoedigd deel te nemen aan de familiegroepen. (lees hier meer)

Welke eigenschappen bezit het team waar ik mee ga samenwerken?

Eerlijk
Warm en begripvol
Transparant & duidelijk
Direct
Empathisch

Bij Reset hebben we één doel voor ogen : dat jij je weer beter gaat voelen en je patronen kan doorbreken. We staan naast je in dit soms zeer moeilijke proces. Soms doet de waarheid wel is pijn en moet deze gezegd kunnen worden. Altijd met liefde.

Hoe nu verder

Om te starten willen we je graag ontmoeten tijdens een gesprek. Het is belangrijk in dit gesprek om duidelijkheid te krijgen over je problemen. Iedereen die start in het programma krijgt een persoonlijk plan.

Mail ons via onderstaand contactformulier .

Je kan ons ook rechtstreeks bellen uiteraard.

Wil je chatten?