• VERANDER VAN RICHTING NU HET NOG KAN.

    Intensieve begeleiding
    Dinsdag en donderdag
    Divers team van therapeuten

startdata
7 maart

Home » Reflect (dagprogramma)

Waarom het Reflect dagprogramma?

Het avondprogramma dat Reset nu meer dan 2j draait, heeft al vele mensen geholpen. Uiteraard kan niet iedereen zich s’avonds vrijmaken. Daarom starten we met een dag editie van ons Reflect programma.  Mensen die aan zichzelf willen werken, zich twee vaste dagen per week kunnen vrijmaken, komen hiervoor in aanmerking.

Voor wie is dit programma ?

Eén ieder die een probleem heeft met alcohol, drugs en/of andere soort gedrag en daaraan wil werken. Dit kan betekenen dat jij verslaafd bent of mogelijks problematisch gebruiker bent en daar iets aan wil doen. Bereidwilligheid (willen veranderen) is zeker nodig als je dit programma wil volgen. Dit programma is ook voor mensen die last hebben van een depressie of last hebben van bepaalde angsten.

Daarnaast wil en kan je twee dagen per week vrij maken en dat gedurende 8 weken. Daarna volgt er nog  8 weken nazorg.

Hoe werkt dit ?

Het Reflect programma start op dinsdag. Gedurende acht weken zal je samen met anderen het traject doormaken. Je komt in een groep terecht van mensen die hetzelfde doel hebben als jij: veranderen. Groepsdynamica is heel belangrijk in het proces van herstel. Erkenning en herkenning spelen daarin een grote rol. We kiezen voor een kleine groep zodat we veiligheid, discretie en een persoonlijke aanpak kunnen garanderen.

Je investeert twee dagen van je week in je herstel. Je komt woensdag en vrijdag naar Reset.

Een dag zou er zo kunnen uitzien :

9u15 : welkom en koffie
9u30 : start groep
10u45 : pauze
11u : lezing of workshop
12u : klaarmaken lunch
12u30 : lunch
13u : vrij moment
13u30 : middagsessie
14u45 : pauze
15u : groepsessie
16u : einde

Je zal tijdens deze weken ook opdrachten krijgen van het team.

Wat ga ik leren in dit traject ?

Inzicht krijgen in je problematiek en hoe het patroon te doorbreken.
Je verslavingscyclus in kaart brengen.
Tools om met negatieve gevoelens om te gaan.
Handvaten om moeilijke situaties beter te verwerken.
Terugval preventie technieken.

Wat na die acht weken ?

Aan het einde van dit programma heb je een basis gelegd van een nieuwe start. Je gaat dan verder in de nazorg. (Recharge).
Vanuit dit traject komt er een actieplan waar jij mee aan de slag moet. We bekijken het samen en zetten je op weg naar de volgende stap.

Kan mijn familie begeleiding krijgen tijdens mijn traject ?

Bij Reset staat de familie nooit in de kou. Bij de start van de begeleiding krijgt de familie een lezing om onze werking te leren kennen. Een goed herstel begint bij jezelf, maar als de familie mee is kan dat alleen maar voordelen hebben op lange termijn. De familie kan ook deelnemen aan onze familiegroepen. (lees hier meer)

Welke eigenschappen bezit het team waar ik mee ga samenwerken?

Eerlijk
Warm en begripvol
Transparant & duidelijk
Direct
Empathisch

Bij Reset hebben we één doel voor ogen : dat jij je weer beter gaat voelen en je patronen kan doorbreken. We staan naast je in dit soms zeer moeilijke proces. Soms doet de waarheid wel is pijn en moet deze gezegd kunnen worden. Altijd met liefde.

Hoe nu verder

Om te starten willen we je graag ontmoeten tijdens een gesprek. Het is belangrijk in dit gesprek om duidelijkheid te krijgen over je problemen. Iedereen die start in het programma krijgt een persoonlijk plan.

Je kan ons ook rechtstreeks bellen.
Of vul onderstaand formulier in zodat we jou kunnen bellen voor ene kennismaking.