Onze formules

Een overzicht van de mogelijkheden bij Reset

Dagbehandeling

Dit is de onze bekendste formule. Hier word je heel intensief begeleid en je geeft ook bij de intake aan dit nodig te hebben. Dit traject is vergelijkbaar met een voltijdse opname, alleen slaap je thuis.

Groepsdynamica staat hier centraal. Dat betekent dat je het grootste deel van je tijd doorbrengt met anderen. Daarnaast zijn er individuele sessies, lezingen, sport en activiteiten.

Het Reset team gaat vanaf dag één aan de slag om jou te helpen het juiste pad weer te vinden.

Van maandag tot vrijdag van 9u30 – 16u30

Nazorg (dagbehandeling)

Nazorg is een belangrijk onderdeel van het programma en wordt daarom ook na het traject meteen ingepland. Het traject bestaat uit enkele groepssessies en een individueel gesprek indien gewenst.

Familieprogramma (dagbehandeling)

Reset biedt ook een volledig familie en naasten programma aan. Als familie heb je vaak ook een hele lange weg afgelegd en ben je boos, verdrietig, bang en teleurgesteld. Bij Reset gaan we ook de familie heel erg ondersteunen maar ook handvatten geven om de verslaafde beter te kunnen begrijpen en te ondersteunen in zijn proces.

Reset GO (online)

Het virtuele programma van Reset. Het prachtige dagprogramma thuis geleverd. Je wordt behandeld vanuit je eigen omgeving en volgt digitale gesprekken zowel in groep als individueel. Door onze goed opgeleide therapeuten en ervaringsdeskundigen wordt van je kortbij opgevolgd.

Zodra een opname barrières met zich meebrengt (transport, schema,..) dan is dit programma voor jou.

We gebruiken hier de nieuwste technologie, zijn bereikbaar via mail, chat en videocall en hebben een digitaal werkboek ontwikkeld.

Dit programma is bespreekbaar tijdens het kennismakingsgesprek en na een positief advies van ons team kan je hiermee starten.

Reset nazorg

Net terug van een opname? Nood aan wat steun? Je eerste zelfhulpgroep bijgewoond en het klikt niet? Of je wil gewoon wekelijks wat bijleren?

Dan is Reset GO voor jou. Een groep op zaterdagochtend om het weekend goed in te zetten en samen met andere lotgenoten te delen.

Thema´s hier zijn herval preventie, emoties, mindfulness maar ook dagdagelijkse dingen die je in je eerste dagen en maanden tegen komt in herstel.

Enkel voor mensen die reeds een traject hebben afgelegd.

Zaterdag van 9u30 tot 10u30

Hulp voor families

Reset ziet absoluut een verschil in resultaat als families mee in herstel stappen. Het slagingspercentage van de cliënt die zich aanmeld met een verslaving is vele male groter als ook de familie herstelt. Wij bieden daarom een op maat gemaakt familieprogramma aan voor onze cliënten. Hierin zullen familie en naasten ondersteunt worden door middel van educatie, workhops en therapie.

Jullie krijgen een persoonlijke familietherapeut die jullie volgt tijdens het ganse traject.

Daarnaast kan het ook zijn dat de familie ondersteuning nodig heeft wanneer de verslaafde nog niet in herstel is. Ook hier kunnen we jullie helpen om betere beslissingen te maken of de verslavingsdans te leren begrijpen om op die manier de verslaafde sneller in herstel te krijgen.

Familiemeetings (online)

Twee wekelijks komen ouders, naasten en partners samen om ervaringen te delen over hoe het is om als familielid te leven of te hebben geleefd met een verslaafde. Daarnaast zal Reset ook telkens een onderwerp inbrengen om zo de inzichten te vergroten.

Deze groep is voor familieleden en naasten waarvan de verslaafde in herstel is of voor mensen waarvan de verslaafde nog in gebruik is.

Maandag van 19u00 tot 20u30

Reset

Ruggeveldlaan 753
2100 Deurne

Contact: hallo@reset.be
03 345 80 70

Volg ons op social media

   

“Aan de buitenkant leek alles goed, vanbinnen ging ik kapot. Nu heb ik mijn leven terug dankzij Reset.”

Nic

“Na 25 jaar gebruik had ik niet verwacht dit nieuwe leven te kunnen hebben.”

Philip

“Ik schaamde me zo hard dat ik drugs gebruikte als verpleegster dat ik nooit heb durven zeggen dat ik een probleem had. Nu ik clean ben voel ik me vrij. ”

Cindy
© 2020 Copyright - Alle rechten voorbehouden Reset (BVBA) - BE 0712.581.301