fbpx

Hoe ziet ons programma eruit?

Je kan hier alle informatie vinden

Intensieve dagbehandeling

Bij Reset word je heel intensief begeleid en je geeft ook bij de intake aan dit nodig te hebben. Dit traject is vergelijkbaar met een voltijdse opname, alleen slaap je thuis.

Groepsdynamica staat hier centraal. Dat betekent dat je het grootste deel van je tijd doorbrengt met anderen. Daarnaast zijn er individuele sessies, lezingen, sport en activiteiten.

Het Reset team gaat vanaf dag één aan de slag om jou te helpen het juiste pad weer te vinden.

Van maandag tot vrijdag van 9u30 – 17u

Nazorg

Nazorg is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het programma en wordt daarom ook na het traject meteen verder gezet. De nazorg wordt op maat gemaakt.

Familieprogramma

Reset biedt ook een volledig familie en naasten programma aan. Als familie heb je vaak ook een hele lange weg afgelegd en ben je boos, verdrietig, bang en teleurgesteld. Bij Reset gaan we ook de familie heel erg ondersteunen maar ook handvatten geven om de verslaafde beter te kunnen begrijpen en te ondersteunen in zijn proces.

Interventies: hulp voor families

Vaak kloppen families aan met de vraag of ze hun partner of familielid kunnen helpen. Reset biedt hiervoor ook interventies aan.

Wat is een interventie ?

Een interventie is letterlijk ingrijpen in het leven van de verslaafde. De verslaafde leeft vaak in de ontkenning of weet niet meer hoe hulp te vragen. De interventionist gaat op een professionele manier de verslaafde de hand reiken om toch ja te zeggen tegen hulp. Dit doet de interventionist door families en naasten bij elkaar te brengen om het probleem in kaart te brengen. Daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt.

Het uiteindelijke doel is om met een emotionele maar duidelijke boodschap bij hem of haar thuis aan te kloppen en de ontkenning te doorbreken.

Heb je interesse in een verkennend gesprek? Neem dan contact op.

© 2020 Copyright - Alle rechten voorbehouden Reset (BVBA) - BE 0712.581.301