Onze formules

Een overzicht van de mogelijkheden bij Reset

Dagbehandeling

Dit is de onze bekendste formule. Hier word je heel intensief begeleid en je geeft ook bij de intake aan dit nodig te hebben. Dit traject is vergelijkbaar met een voltijdse opname, alleen slaap je thuis.

Groepsdynamica staat hier centraal. Dat betekent dat je het grootste deel van je tijd doorbrengt met anderen. Daarnaast zijn er individuele sessies, lezingen, sport en activiteiten.

Het Reset team gaat vanaf dag één aan de slag om jou te helpen het juiste pad weer te vinden.

Van maandag tot vrijdag van 9u30 – 16u30

Nazorg

Nazorg is een belangrijk onderdeel van het programma en wordt daarom ook na het traject meteen ingepland. Het traject bestaat uit enkele groepssessies en een individueel gesprek indien gewenst.

Familieprogramma

Reset biedt ook een volledig familie en naasten programma aan. Als familie heb je vaak ook een hele lange weg afgelegd en ben je vaak boos, verdrietig, bang en teleurgesteld. Bij Reset gaan we ook de familie heel erg ondersteunen maar ook handvatten geven om de verslaafde beter te kunnen begrijpen en te ondersteunen in zijn proces.

After Work

Dit programma is gemaakt voor mensen die hun werk/school nog hebben maar wel aan hun verslaving willen werken. Je komt drie vaste avonden per week naar Reset voor groepsmomenten en hebt één individueel gesprek per week in te plannen met je counselor.
Je wordt ondergedompeld in de wereld van herstel en gaat aan de slag om je problemen op te lossen.

Reset After Work is een traject voor maximaal 4 personen en dus ook heel persoonlijk. Het wordt drie keer per jaar georganiseerd. Het traject duurt 2 maanden om daarna dan door te stromen naar onze wekelijkse nazorg op zaterdagochtend. Dit programma kan ook ideaal zijn voor mensen die een opname hebben gehad.

Om jezelf in te schrijven voor deze formule dien je wel altijd eerste een kennismakingsgesprek in te plannen zodat we samen kijken of dit programma bij je past.

Kalender

Volgende Reset After Work start op 02/03/2020.

Zorg op maat

Dit programma is bespreekbaar tijdens het kennismakingsgesprek en na een positief advies van ons team kan je hiermee starten.

Wij stellen een basispakket voor en jij voegt zelf toe wat je nog extra denkt nodig te hebben. Misschien heb jij meer individuele gesprekken nodig of wil je wekelijks een lichaamsmassage? Dat kan. Jij kiest en plant in zodat je flexibel kan herstellen.

Dit programma is ideaal voor diegene die een korte opname hebben gehad en nog extra steun nodig hebben.

Van maandag tot vrijdag van 9u30 – 16u30

Reset GO

Net terug van een opname? Nood aan wat steun? Je eerste zelfhulpgroep bijgewoond en het klikt niet? Of je wil gewoon wekelijks wat bijleren?

Dan is Reset Go voor jou. Een groep op zaterdagochtend om het weekend goed in te zetten en samen met andere lotgenoten te delen.

Thema´s hier zijn herval preventie, emoties, mindfulness maar ook dagdagelijkse dingen die je in je eerste dagen en maanden tegen komt in herstel.

Enkel voor mensen die reeds een traject hebben afgelegd.

Zaterdag van 9u30 tot 10u30

Familiemeetings

Wekelijks komen ouders, naasten en partners samen om ervaringen te delen over hoe het is om als familielid te leven of te hebben geleefd met een verslaafde. Daarnaast zal Reset ook telkens een onderwerp inbrengen om zo de inzichten te vergroten.

Deze groep is voor familieleden en naasten waarvan de verslaafde in herstel is of voor mensen waarvan de verslaafde nog in gebruik is.

Maandag van 19u00 tot 20u30

Individuele coaching

Reset biedt ook individuele coaching aan.

Hier kunnen ook alle thema´s aan bod komen. Deze gesprekken kunnen zowel overdag als s´avonds doorgaan. Hiervoor dien je een afspraak te maken.

Reset

Ruggeveldlaan 753
2100 Deurne

Contact: hallo@reset.be
03 345 80 70

Volg ons op social media

   

“Aan de buitenkant leek alles goed, vanbinnen ging ik kapot. Nu heb ik mijn leven terug dankzij Reset.”

Nic

“Na 25 jaar gebruik had ik niet verwacht dit nieuwe leven te kunnen hebben.”

Philip

“Ik schaamde me zo hard dat ik drugs gebruikte als verpleegster dat ik nooit heb durven zeggen dat ik een probleem had. Nu ik clean ben voel ik me vrij. ”

Cindy
© 2020 Copyright - Alle rechten voorbehouden Reset (BVBA) - BE 0712.581.301