fbpx

Veelgestelde vragen

Blijf niet met je vragen zitten

De meest gestelde vragen voor je op een rijtje

Bij het ontstaan van verslaving zijn verschillende delen van de hersenen betrokken:

  • Het zogenaamde beloningscentrum. Dit centrum in de hersenen zorgt ervoor dat je je lekker voelt.
  • Het geheugen. Het geheugen zorgt ervoor dat je positieve ervaringen herinnert.
  • De nieuwe hersenen. Een deel van de nieuwe hersenen zorgt ervoor dat niet meteen toegegeven wordt aan allerlei verlangens.
  • Bij mensen die een vergroot risico op verslaving lopen en bij verslaafden functioneren deze delen van de hersenen anders of minder goed. Sommige medicatie kan op deze delen van de hersenen ingrijpen.

Nee, wij zijn een privatief centrum en het traject bij Reset wordt niet vergoed. De voordelen zijn wel dat er geen wachtlijsten zijn, persoonlijke begeleiding, kleine groep en huiselijke sfeer.

Alle verslavingen zoals drugs, alcohol, medicijnen, gokken, gamen, seks, relaties.

Nee dat is niet nodig. Het is natuurlijk beter voor je traject dat je al gestopt bent maar we begrijpen heel erg goed dat een verslaafde dat niet op één twee drie kan. Tijdens de intake wordt dit ook uitgebreid besproken en indien nodig kunnen we ook een ontwenningstraject plannen (zowel in een kliniek als ambulant).

Dit kan in sommige gevallen wel noodzakelijk zijn zoals bij het overmatig gebruik van alcohol, GHB en medicatie.

Nee, ons programma is een ontwenningsprogramma met groep sessies, individuele gesprekken en andere therapieën. Wil je enkel therapie dan verwijzen we je graag door naar een aantal mensen waar we graag mee samen werken.

Wij adviseren een min van 3 maanden voltijds om er het meeste uit te halen.

Uiteraard ben je vrij te kiezen hoe lang jij aan je herstel wil werken. Het minimale traject is 4 weken.

Het programma van Reset is opgebouwd uit allerlei zaken waaronder ook sport. Een gezonde geest in een gezond lichaam is voor ons heel belangrijk. Wij doen dus op verschillende momenten aan beweging. Daarnaast hechten wij veel belang aan plezier maken en organiseren wij ook activiteiten.

Reset is een kleinschalige organisatie waar elke individu belangrijk is. Het Reset team beschikt over verschillende skills en die kunnen wij op verschillende manier inzetten. Wij zijn gespecialiseerd in verslavingszorg. Hier kom je dus terecht bij mensen die gelijken zijn en willen werken aan hun probleem. Onze persoonlijke aanpak maakt dat onze cliënten zich heel erg veilig voelen hier. We hebben geen wachtlijsten, onze aanpak werkt. Door het werken met ervaringsdeskundigen hebben wij ook mensen op de vloer die weten hoe het is en was.

Deurne is heel centraal gelegen en makkelijk bereikbaar op allerlei manieren. Het openbaar vervoer stopt voor de deur (tram 5) en met de fiets en auto makkelijk bereikbaar vanuit het noden maar zeker ook vanuit de zuidelijke richting.

Voor het reset dagprogramma wordt er gevraagd om de eerste maand op voorhand te betalen.

De volgende maand(en) voor de derde week ingaat.

Wij bieden hulp bij

En de bijhorende problemen zoals:
agressie, depressie en angst, lage eigenwaarde, onzekerheid, vermijding, perfectionisme, …

Maak kennis

© 2020 Copyright - Alle rechten voorbehouden Reset (BVBA) - BE 0712.581.301