• Drugsverslaving bij jongeren

    Therapie op maat
    Divers team van therapeuten
    Therapie direct thuis toepasbaar
Home » Drugsverslaving bij jongeren
Een drugsverslaving bij jongeren kan permanente schade berokkenen aan de hersenen. Die zijn namelijk nog volop in ontwikkeling. Het is daarom van groot belang om tijdig in te grijpen en te kiezen voor een opname. Bij Reset in Deurne bieden we verschillende programma’s aan, zodat de jongeren, tussen 16 en 28 jaar, zich steeds op hun gemak kunnen voelen en de coaching krijgen die bij hen past.

Heb je nood aan meer dan een luisterend oor?

Afkicken van een drugsverslaving bij jongeren

Vaak is de wil er wel, maar lukt het niet om zonder hulp van een drugsverslaving af te geraken. Onze vriendelijke coaches en therapeuten bieden daarom een helpende hand. Ze leren de jongeren verschillende technieken aan die in het dagelijkse leven ingezet worden. Bij ons centrum maken we namelijk gebruik van een ambulante verslavingszorg. Concreet betekent dit dat de jongeren overdag de technieken kunnen toepassen die ze leren tijdens de opname. ’s Nachts slapen ze dan ook comfortabel in hun vertrouwde bed. We merkten al eerder dat hierdoor het verschil tussen de opname en de realiteit minder groot is, waardoor de kans op succes ook hoger ligt. We passen dit daarom toe bij ons afkickcentrum voor drugs.

ONZE PROGRAMMA’S

Wekelijks naar de psycholoog is te weinig, een opname zie je niet (meer) zitten.

dagprogramma restart
RESTART
dagprogramma
REFLECT avondprogramma
REFLECT
avondprogramma

Ontdek onze sessies voor families

De drugsverslaving van jongeren heeft ook een grote impact op de rest van het gezin. Door deel te nemen aan de herstelgroepen voor families, geef je een kans om eventuele breuken te helen. Samen werken we aan een gezonde band binnen de familie. Ontdek snel wat wij voor jou en je zoon of dochter kunnen betekenen door een e-mail te sturen naar info@reset.be.