• Drugsverslaving

    Pak je leven in handen en stop met gebruiken.

Home » Drugsverslaving

Een drugsverslaving? Vraag hulp. Alleen willen stoppen maakt het vaak erger.

Een drugsverslaving is verwoestend voor iedereen. Als jij of je familielid daar mee te kampen heeft, kan je maar beter snel de juiste hulp inschakelen.

Het druggebruik in Vlaanderen is heel erg veranderd de laatste jaren. De normalisering van cocaïne is de laatste jaren heel duidelijk aan de gang. Snuiven en fuiven is niet meer weg te denken uit onze dagdagelijkse leven. Maar wat als de gewoonte een probleem wordt?

Ik wil stoppen met drugs.

Zoek je naar een manier om te stoppen met drugs te gebruiken? Een drugsverslaving is een chronische ziekte die wordt gekenmerkt door het zoeken naar en gebruiken van drugs, je hebt hulp nodig bij het overwinnen hiervan. Herhaaldelijk drugsgebruik kan leiden tot hersenveranderingen die de zelfbeheersing van een verslaafde uitdagen. Ze belemmeren hun vermogen om te stoppen met drugs. Deze hersenveranderingen kunnen aanhoudend zijn, daarom wordt een drugsverslaving beschouwd als een “recidiverende” ziekte. Dat betekent dat mensen die dat herstellen van een drugsverslaving een verhoogd risico lopen om terug te keren naar drugsgebruik. Daarom hebben ze gespecialiseerde hulp nodig bij deze verslaving, ons centrum in Deurne helpt je om te stoppen met drugs.

Soorten drugs herkennen.

Vandaag zijn er veel verschillende soort drugs die circuleren. Wij geven hier een overzicht van de meest courante:

➡ Cocaïne
➡ Speed
➡ GHB
➡ Cannabis
➡ Ketamine
➡ Heroïne

drugsverslaving
cocaïne verslaving

Cocaïne is het nieuwe bier.

Cocaïne is al lang niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Dealers hebben hun weg gevonden naar de meest trendy cafés, restaurants en nachtclubs. Daarnaast wordt cocaïne vaker thuis gebruikt onder goed gezelschap. Het oppeppende effect, meer kunnen drinken of langer kunnen doorgaan zorgt er voor dat grenzen worden verlegd. Cocaine (ook Coke, Sos genoemd) heeft een groot psychisch effect. Je begint met een paar lijntjes en snel snuif je 1 a 2 gram op een avond.

Cannabis

Volgens de WHO is marihuana de meest gebruikte drug in Europa. Het geestverruimende ingrediënt in marihuana is tetrahydrocannabinol (THC). Hoewel de concentraties THC van bron tot bron verschillen, is de hoeveelheid marihuana gestegen van gemiddeld 4% in 1995 tot 12% in 2014. Hierdoor is de huidige marihuana krachtiger dan ooit tevoren.

K2/Synthetische cannabis

Spice is een mengsel van kruiden dat via internet te koop is. Spice wordt gerookt vanwege het cannabisachtige effect. Deze effecten worden veroorzaakt doordat aan de kruiden synthetische (kunstmatige) cannabinoiden zijn toegevoegd. Deze synthetische cannabinoiden zijn inmiddels in een aantal Europese landen verboden.

Welke zijn de symptomen van een drugsverslaving?

  • Gevoel dat je de drug regelmatig moet gebruiken – dagelijks of zelfs meerdere keren per dag.
  • Een intense drang hebben naar drugs en daardoor niet helder of realistisch kunnen denken.
  • Na verloop van tijd steeds meer nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken.
  • Grotere hoeveelheden gebruiken en gedurende een langere periode dan je  in eerste instantie van plan was.
  • Ervoor zorgen dat je de drugs altijd op voorraad hebt.
  • Geld uitgeven aan drugs, ook als je het eigenlijk niet kan betalen.
  • Niet voldoen aan verplichtingen en werkverantwoordelijkheden of bezuinigen op sociale of recreatieve activiteiten vanwege drugsgebruik.
  • Doorgaan met het gebruik van de drugs, ook al ben je jezelf ervan bewust dat het problemen veroorzaakt en/of je lichamelijk en psychisch letsel toe kan brengen.
  • Dingen doen die je normaal niet zou doen, alleen om de drugs te krijgen (bijvoorbeeld stelen).

Schakel onze hulp in

We bieden hulp aan om een drugsverslaving te overwinnen, we zorgen ervoor dat je kan stoppen. Te veel druggebruik en de gevolgen hiervan, zoals psychische problemen  ,brengen onder andere schaamte met zich mee. Bij Reset in Deurne zetten we je graag op weg naar herstel en kan je weer gaan leven. Dus neem contact op via het contactformulier!  Bereik ons via het e-mailadres info@reset.be en het telefoonnummer 03 345 80 70.