Alchoholverslaving

Ken jij de impact ervan? Wij helpen je verder.

De enorme impact van een alcoholverslaving

Nee, alcohol staat niet in de lijst van verboden genotsmiddelen, maar bij een verslaving kun je wel met een stevige kater achterblijven.
Dit roesmiddel kan bij langdurig overmatig gebruik, stevige gevolgen hebben voor jezelf en je omgeving. Een alcoholverslaving valt dan ook niet te onderschatten.

De symptomen van een alcoholverslaving

Problematisch alcoholgebruik zit de laatste jaren stevig in de lift. Vooral in de leeftijdscategorie tussen de 55 en 64 jaar komen heel wat gevallen voor. Het probleem situeert zich voornamelijk bij mannen, maar vrouwen zijn er zeker niet immuun voor. Meer dan 17% van de Belgen drinkt meer dan 10 glazen per week. Eén op de tien is dan ook verslaafd aan alcohol. De symptomen die hierop wijzen? Voortdurend meer drinken dan gepland, problematisch gedrag, niet meer zonder kunnen functioneren, afspraken niet nakomen, dingen niet meer herinneren en alcohol nodig hebben om je te amuseren. Nee, één avondje gaan stappen en eens stevig de bloemetjes buitenzetten hoeft niet op een probleem te wijzen, maar wees wel alert voor de signalen. Functioneer je niet meer ‘normaal’, dan is het tijd om in te grijpen.

De impact van een alcoholverslaving

Alcohol kan je lichamelijke en geestelijke gezondheid ernstige schade toebrengen. Alcohol ligt aan de basis van heel wat ziektes. Niet alleen vergroot de kans op ongevallen, ook depressies loeren om de hoek. Verder tast alcohol ook je lever aan en zwangere vrouwen moeten al helemaal uitkijken. Je kunt jezelf echt de vernieling in drinken. Bovendien heeft een alcoholverslaving een negatieve impact op je omgeving en sociale leven. Niet alleen de verslaafde ziet er van af, ook de naaste omgeving. Vaak gaat dit dan ook nog eens gepaard met het verliezen van je job en sociaal isolement.

Hoe geraak je van een alcoholverslaving af?

Niet voor niets worstelen heel wat mensen met deze verslaving. Beginnen is makkelijk, er van af geraken een heel stuk moeilijker. Eerst en vooral moet je er bewust van zijn dat er sprake is van een verslaving. Zonder deze noodzakelijke stap is er geen oplossing mogelijk.

Van je verslaving af geraken is een continu proces en zelfs al ben je er van af, dan nog is hervallen mogelijk. Steun van ervaren begeleiders en je omgeving is dan ook onontbeerlijk.

Bij Reset wordt gekozen voor een intensief programma. Individuele gesprekken en groepssessies pakken de verslaving aan, terwijl je toch in je eigen omgeving herstelt. Ook je omgeving wordt bij je herstel betrokken. Zij hebben immers een enorme impact en kunnen je op cruciale momenten op het juiste pad houden.

Wil je meer weten over de werking van Reset of praten over je alcoholverslaving. Neem dan contact met ons op. We bieden een luisterend oor en reiken oplossingen aan.

Maak kennis

Reset

Ruggeveldlaan 753
2100 Deurne

Contact: hallo@reset.be
03 345 80 70

Volg ons op social media

   

“Aan de buitenkant leek alles goed, vanbinnen ging ik kapot. Nu heb ik mijn leven terug dankzij Reset.”

Nic

“Na 25 jaar gebruik had ik niet verwacht dit nieuwe leven te kunnen hebben.”

Philip

“Ik schaamde me zo hard dat ik drugs gebruikte als verpleegster dat ik nooit heb durven zeggen dat ik een probleem had. Nu ik clean ben voel ik me vrij. ”

Cindy
© 2020 Copyright - Alle rechten voorbehouden Reset (BVBA) - BE 0712.581.301