Een leuke oplossing

Dit revalidatiecentrum vond een leuke oplossing om de sociale hindernissen bij de behandeling van videogesprekken te overwinnen. RESET is een centrum voor verslavingszorg in Antwerpen, de cocaïnehoofdstad van Europa. Door het coronavirus is het een moeilijke tijd voor mensen die worstelen met verslaving. De angst, isolatie en onzekerheid zijn ideale triggers voor druggebruikers en alcoholmisbruikers.

Sinds de lockdown heeft RESET een verslavingsbehandeling aangeboden via videogesprek. Voor bestaande klanten was dit geen grote stap. Voor nieuwe klanten ontdekten ze al snel dat er een hindernis moest worden genomen: de angst voor anonimiteit. Het is anders om een ​​therapeut in een kamer te zien, het is lastiger om verbinding te maken via een videogesprek.

Snap-filters verlagen de drempel

Moeilijke tijden vragen om onverwachte oplossingen. Om deze eerste stap te overwinnen, vond RESET een leuke oplossing: Snap-filters. Ze hebben intakegesprekken gevoerd, waardoor patiënten zich konden verschuilen achter snapfilters. Het maakt de gesprekken speelser en genereert een opener gesprek. Stel je een aardappel voor die praat over zijn drugsgebruik. Of een dansende disco-avocado die praat over zijn cocaïnemisbruik. Het geeft een gevoel van luchtigheid aan een moeilijke situatie en stelt mensen in staat zich meer open te stellen.

Om te bewijzen dat het werkt, heeft RESET nu een reeks online advertenties gelanceerd, waarin anoniem mensen worden gevierd die nuchter zijn geworden tijdens deze corona-lockdown. Met de meest populaire snapfilters, toegestaan ​​om te gebruiken. Elke advertentie viert een van hun patiënten en vermeldt hun dagen nuchter.