Dag -en avondprogramma’s
Divers team van therapeuten
Therapie direct thuis toepasbaar

Ambulante verslavingszorg als dagprogramma

Je hebt de term ‘ambulante verslavingszorg’ misschien al eens horen vallen, dat organiseren we in een dagprogramma. Het is een term die geregeld door ziekenfondsen wordt gebruikt, maar wat betekent die term nu eigenlijk? Wij leggen je het in een notendop uit en zetten ook even de voordelen van een dagopname voor verslaving op een rijtje.

Wat houdt ambulante verslavingszorg in een dagprogramma in?

Kort samengevat wil ambulante verslavingszorg zeggen dat de cliënt de zorg krijgt en herstelt in zijn eigen omgeving, wat resulteert in een dagprogramma. Je wordt dus niet opgenomen in Deurne, wat wel het geval is bij residentiële zorg.

Het grote verschil tussen ambulante en residentiële zorg?

Er is een groot verschil tussen ambulante zorg en residentiële zorg. Bij ambulante verslavingszorg in de vorm van een dagprogramma onderga of herstel je in eigen omgeving. Bij residentiële zorg kies je om buiten je eigen omgeving te verblijven in plaats van een dagopname voor een verslaving. In een ambulant dagprogramma met verslavingszorg slaap je thuis.

De meerwaarde van ambulante zorg

Bij Reset geloven we in ambulante verslavingszorg in een dagprogramma en een aanpak in de eigen omgeving. Volgens ons zijn daar heel wat voordelen aan verbonden voor jou. Zo slaap je thuis en werk je aan je herstel in je eigen omgeving, daar zijn je triggers en prikkels. Deze dagopname voor een verslaving helpt je volgens onze ervaring beter dan residentiële zorg. Familie, vrienden, school en werk kunnen bijdragen aan je herstel, net zoals onze mensen die aan je zijde staan.

Het is bewezen dat opnames ingrijpende beslissingen zijn voor iedereen. Vele vallen terug na een opname omdat het leven buiten niet veranderd is en het vaak heel overweldigend kan zijn, daarom kiezen we ook voor een dagopname bij een verslaving. Wij zien ook dat mensen met kinderen met goede sociale contacten het leven sneller oppikken. Ze komen met een dagopname voor verslaving dus sterker uit de startblokken.

Groepssessies, individuele begeleiding, sport en activiteiten, dragen allemaal bij aan je herstel. Psychologen, verslavingsdeskundigen en coaches worden bij Reset in Deurne ingezet om op een ambulante manier resultaten te boeken. Daarnaast wordt ook de familie sterk bij het herstel betrokken naast een dagopname voor verslaving.

Meer weten over onze ambulante zorg?

Wens je meer te weten over de ambulante zorg en aanpak van Reset in Deurne? Contacteer ons via het contactformulier! Bel ons via 03 345 80 70 of stuur een mail naar info@reset.be.