• Alcoholverslaving

    De druppel te veel ?

Verslaving is een ziekte sluwe vijand .

Wat is een alcoholverslaving?

Men spreekt van een alcoholverslaving wanneer iemand meer drinkt dan de ‘normale’ hoeveelheid alcoholische drank. Het komt ook voor dat je op meerdere momenten op de dag drinkt en dit ook doet als er geen gezelschap bij is. Als jij drinkt en niet meer kan stoppen op het moment dat je dit eigenlijk zou willen, kan dit duiden op een verslaving. Eén op de tien mensen is verslaafd aan alcohol.

Alcohol is zeer schadelijk voor het lichaam en de hersenen, zeker als het in grote mate geconsumeerd wordt. Alcohol is tegenwoordig overal te verkrijgen. Het is sociaal aanvaard in onze maatschappij, dit maakt het erg lastig om niet te drinken. Het is vaak moeilijk om “nee” te zeggen.

Hierdoor geven mensen toch vaak toe en drinken ze meer dan dat ze misschien zouden willen.

Wat zijn de symptomen van een alcoholverslaving?

De volgende symptomen horen bij een alcoholverslaving. Als jij jezelf in een paar (of meerdere) van deze uitspraken herkend, kan dit wijzen op een alcoholprobleem.

  • Ik drink vaak alcohol.
  • Ik drink regelmatig meer dan ik gepland had.
  • Als ik drink loopt het weleens uit de hand.
  • Af en toe kom ik afspraken niet na omdat ik heb gedronken.
  • Ik herinner me soms niet wat ik gedaan heb.
  • Op de dagen dat ik me slecht voel, drink ik meer.
  • Om het leuk te hebben heb ik alcohol nodig.
  • Ik heb alcohol nodig om me zelfverzekerder te voelen.

Hoe gaan wij je helpen?

Het is al behoorlijk lastig om toe te geven dat je een alcoholverslaving hebt. De gevolgen van teveel alcohol brengen vaak schaamte met zich mee. Een verslaving overwinnen vraagt om veel aandacht en kracht. Aan de hand van individuele gesprekken en groepstherapie gaan wij jou helpen om het probleem aan te pakken. We gebruiken hiervoor verschillende methodes.

Bij Reset gaan we op zoek naar de oorsprong van je alcoholverslaving.

recovery samen

Neem een afspraak

De eerste stap zetten is de moeilijkste. Aarzel niet om ons te contacteren om te praten over je verhaal en je problemen. Wij helpen je graag verder.

Volg een Webinar

Als je nog meer info wil, volg dan onze gratis webinars die tweewekelijks live plaatsvinden online. Je kan ons ook volgen op Youtube.

Hoe pak je het aan

Hoe begin je eraan? Wat staat er me te wachten ? Lees hier hoe het Reset programma werkt en hoe je er aan kan beginnen.