• Alcoholverslaving

    De druppel te veel ?

Verslaving is een ziekte sluwe vijand .

Home » Alcoholverslaving

Denk jij een alcoholverslaving te hebben?

Zoek je hulp om te stoppen met drinken? Wanneer stop je eigenlijk best? Je zoekt best hulp bij een drankverslaving wanneer iemand meer drinkt dan de ‘normale’ hoeveelheid alcoholische dranken. Wat is dan de normale hoeveelheid? Volgens het WHO is dat 22 glazen per week. Wij kijken niet op die manier naar een probleem.

Kan jij stoppen als je begint?
Drink je wel is meer dan gepland?
Heb je last van controle verlies als je drinkt?
Kan je je soms niet meer herinneren wat er allemaal gebeurde de avond voordien?

Dit zijn interessante vragen.

Verslaving zet zich vaak verder als anderen al zijn gestopt. Het kan voorkomen dat je op meerdere momenten van de dag drinkt en ook wanneer er geen gezelschap bij is.

Ben jij aan het drinken en kan je niet meer stoppen op het moment dat je het wil, kan het duiden op een verslaving. Eén op de tien mensen is verslaafd aan alcohol. Alcohol is zeer schadelijk voor het lichaam en de hersenen, zeker als het in grote mate geconsumeerd wordt. Het is tegenwoordig overal te verkrijgen en sociaal aanvaard in onze maatschappij. Dat maakt het erg lastig om te stoppen met drinken, het is vaak moeilijk om “nee” te zeggen. Hierdoor geven mensen toch vaak toe en stoppen ze niet met drinken wanneer ze het willen.

alcoholverslaving

Symptomen van een alcoholverslaving?

De volgende symptomen horen bij een alcoholverslaving. Als jij jezelf in een paar (of meerdere) van deze uitspraken herkend, zoek je best hulp bij je drankverslaving.

  • Ik drink vaak alcohol.
  • Ik drink regelmatig meer dan ik gepland had.
  • Als ik drink loopt het weleens uit de hand.
  • Af en toe kom ik afspraken niet na omdat ik heb gedronken.
  • Ik herinner me soms niet wat ik gedaan heb.
  • Op de dagen dat ik me slecht voel, drink ik meer.
  • Om het leuk te hebben heb ik alcohol nodig.
  • Ik gebruik alcohol om me zelfverzekerder te voelen.

Als je je hierin herkent, staan we voor je klaar om je te helpen bij zowel een dagopname als een avondopname. Om te stoppen met drinken zoek je best hulp in ons centrum in Deurne voor je drankverslaving.

Vraag ons om hulp bij je drankverslaving

Het is al best lastig om toe te geven dat je een drankverslaving hebt, daar bieden we al hulp bij. De gevolgen van te veel alcohol brengen vaak schaamte met zich mee. Een drankverslaving overwinnen vraagt om veel aandacht en kracht. Aan de hand van individuele gesprekken en groepstherapie geven wij jou hulp bij het aanpakken van je drankprobleem. Met het reset team in Deurne gaan we op zoek naar de oorsprong van je alcoholverslaving. Contacteer ons om je drankverslaving te verhelpen! We zijn bereikbaar via het e-mailadres info@reset.be en het telefoonnummer 03 345 80 70.

Neem een afspraak

De eerste stap zetten is de moeilijkste. Aarzel niet om ons te contacteren om te praten over je verhaal en je problemen. Wij helpen je graag verder.

Volg een Webinar

Als je nog meer info wil, volg dan onze gratis webinars die tweewekelijks live plaatsvinden online. Je kan ons ook volgen op Youtube.

Hoe pak je het aan

Hoe begin je eraan? Wat staat er me te wachten ? Lees hier hoe het Reset programma werkt en hoe je er aan kan beginnen.