• Reset After Work

    Een avondprogramma voor harde werkers.

Volgende startdata :

maandag 8 november

Waarom Reset After Work ?

Dit programma is gemaakt voor mensen die aan zichzelf willen werken, maar niet kunnen of willen stoppen met werken. Tijdens je adviesgesprek geef je aan problemen te ervaren, gevolgen van je verslaving en/of gedrag te voelen en daar hulp bij nodig hebt omdat het anders helemaal fout gaat aflopen. Je wil een intensief programma.

Voor wie is dit programma ?

Eén ieder die een probleem heeft met alcohol, drugs en/of andere soort gedrag en daaraan wil werken. Dit kan betekenen dat jij verslaafd bent of mogelijks problematisch gebruiker bent en daar iets aan wil doen. Bereidwilligheid (willen veranderen) is zeker nodig als je dit programma wil volgen.
Daarnaast wil je en kan je drie avonden per week vrij maken en dat gedurende acht weken.

Hoe werkt dit programma ?

Het After Work programma start op een vaste datum en met vier tot zes deelnemers. Gedurende acht weken zal je samen met je groep het traject doormaken. Groepsdynamica is heel belangrijk in het proces van herstel. Erkenning en herkenning spelen daarin een grote rol.
We kiezen voor een kleine groep zodat we veiligheid, discretie en een persoonlijke aanpak kunnen garanderen.

Je investeert drie avonden van je week in je herstel. Elke avond zal er anders uitzien qua invulling, tijdstippen zijn dezelfde. Dit gedurende acht weken.

Een avond zou er zo kunnen uitzien :

18u : ontvangst + versnapering
18u20 : groep
19u35: pauze
19u50 : lezing (educatie)
20u30 : uitleg opdrachten + napraten
21u : einde

Je zal tijdens deze acht weken ook opdrachten krijgen van je behandelaar. Je zal ook praatgroepen met lotgenoten volgen om andere mensen te leren kennen.

Aan het einde van je eerste maand, volgt een evaluatie van jouw proces. Dan kunnen de doelen bijgestuurd worden die tijdens het eerste individuele gesprek zijn opgesteld. Deze doelen worden de rode draad van de behandeling. Verandering creëren is actie ondernemen en dingen doen die buiten je comfortzone liggen.

Wat ga ik leren in die acht weken ?

Inzicht krijgen in je problematiek en hoe het patroon te doorbreken.
Je verslavingscyclus in kaart brengen.
Tools om met negatieve gevoelens om te gaan.
Handvaten om moeilijke situaties beter te verwerken.
Terugval preventie technieken.

Wat na die acht weken ?

Aan het einde van dit programma heb je een basis gelegd van een nieuwe start. Vanuit dit traject komt er een actieplan waar jij mee aan de slag moet. We bekijken het samen en zetten je op weg naar de volgende stap. Je krijgt na dit traject ook toegang tot onze nazorggroep die elke zaterdagochtend samen komt bij Reset.

Kan mijn familie begeleiding krijgen tijdens mijn traject ?

Bij Reset staat de familie nooit in de kou. Bij de start van de begeleiding krijgt de familie een lezing om onze werking en verslaving uit te leggen en wat te verwachten tijdens het traject. Daarnaast kan je kiezen voor een programma voor je partner en/of familie.
Een goed herstel begint bij jezelf, maar als de familie mee is kan dat alleen maar voordelen hebben op lange termijn.

Welke eigenschappen bezit het team waar ik mee ga samenwerken ?

Eerlijk
Warm en begripvol
Transparant & duidelijk
Direct
Empathisch

Bij Reset hebben we één doel voor ogen : dat jij je weer beter gaat voelen en je patronen kan doorbreken. We staan naast je in dit soms zeer moeilijke proces. Soms doet de waarheid wel is pijn en moet deze gezegd kunnen worden. Altijd met liefde.

reset after work

Hoe nu verder

Om te starten willen we je graag ontmoeten tijdens een kennismakingsgesprek. Het is belangrijk in dit gesprek om duidelijkheid te krijgen over je problemen. Iedereen die start in het programma krijgt een persoonlijk plan.

Je kan ons mailen via onderstaand contactformulier .

Je kan ons ook bellen uiteraard.

Meer info over Reset After Work? Vul dit formulier in en we bellen jou om kennis te maken.