Hoe ziet ons programma eruit?

Vindt hier alle info

Intensieve dagbehandeling

Bij Reset word je heel intensief begeleid en je geeft ook bij de intake aan dit nodig te hebben. Dit traject is vergelijkbaar met een voltijdse opname, alleen slaap je thuis.

Groepsdynamica staat hier centraal. Dat betekent dat je het grootste deel van je tijd doorbrengt met anderen. Daarnaast zijn er individuele sessies, lezingen, sport en activiteiten.

Het Reset team gaat vanaf dag één aan de slag om jou te helpen het juiste pad weer te vinden.

Van maandag tot vrijdag van 9u30 – 16u30

Nazorg

Nazorg is een belangrijk onderdeel van het programma en wordt daarom ook na het traject meteen ingepland. Het traject bestaat uit enkele groepssessies en een individueel gesprek indien gewenst.

Familieprogramma

Reset biedt ook een volledig familie en naasten programma aan. Als familie heb je vaak ook een hele lange weg afgelegd en ben je boos, verdrietig, bang en teleurgesteld. Bij Reset gaan we ook de familie heel erg ondersteunen maar ook handvatten geven om de verslaafde beter te kunnen begrijpen en te ondersteunen in zijn proces.

Interventies : hulp voor families

Vaak kloppen families aan met de vraag of ze hun partner of familielid kunnen helpen. Reset biedt hiervoor ook interventies aan.

Wat is een interventie ?

Een interventie is letterlijk ingrijpen in het leven van de verslaafde. De verslaafde leeft vaak in de ontkenning of weet niet meer hoe hulp te vragen. De interventionist gaat op een professionele manier de verslaafde de hand reiken om toch ja te zeggen tegen hulp. Dit doet de interventionist door families en naasten bij elkaar te brengen om het probleem in kaart te brengen. Het uiteindelijke doel is om met een emotionele maar duidelijke boodschap bij hem of haar thuis aan te kloppen en de ontkenning te doorbreken.

Heb je interesse in een verkennend gesprek? Neem dan contact op.

Logeren in Deurne

Sinds 1 juni 2020 werken we samen met Arendshof, een B&B op wandelafstand van onze kliniek. Arendshof biedt mooie ruime kamers aan en heeft een prachtig groen domein waar je kan wandelen, tot rust komen en kan herstellen op jouw tempo.

Je logeert vlakbij (op 300m van) ons centrum, zodat je minder verplaatsingen maakt en je jezelf 100% kan focussen op je herstel.

In het weekend kan je kiezen om naar je eigen omgeving terug te keren of (in samenspraak met Reset) in Deurne te blijven om de eerste paar weken tot stilstand te komen, uit te rusten, weg van je prikkels en triggers te resetten. Daarna zal je stap per stap, weekend per weekend terug integreren in je eigen plek.

Je logeert in de B&B, maar behoud je autonomie. Je wordt ondersteund in onze kliniek, maar blijft wel het gevoel van het gewone leven behouden. Je bent s’avonds vrij, hebt de mogelijkheid  zelf voor je maaltijden te zorgen, activiteiten te doen. We vinden het belangrijk je daarin je eigen verantwoordelijkheid te laten nemen of je deze terug aan te leren. Regelmatig slapen er meerdere cliënten in Arendshof, waardoor je niet alleen bent, maar dat wel kan zijn als je daar nood aan zou hebben.

arendshof

© 2020 Copyright - Alle rechten voorbehouden Reset (BVBA) - BE 0712.581.301