• Familiegroepen

    Iedereen heeft baat bij begrip en inzichten.

Familiegroepen spelen een cruciale rol in de verslavingszorg. Hier zijn een paar punten die je kunt overwegen:

  1. Ondersteuningssysteem: Familieleden vormen vaak de primaire ondersteuning voor mensen met een verslaving. Door familiegroepen in te zetten, kunnen ze onderling ervaringen delen, leren van elkaars uitdagingen en steun vinden bij anderen die soortgelijke situaties hebben meegemaakt.
  2. Educatie en informatie: Deze groepen bieden een platform om educatieve informatie te delen over verslaving, herstelprocessen en manieren waarop familieleden kunnen omgaan met de impact van verslaving op hun geliefden.
  3. Emotionele steun: Verslaving kan een zware emotionele tol eisen van families. Door lid te worden van familiegroepen kunnen ze een veilige ruimte vinden om hun gevoelens te uiten, begrip te krijgen van anderen en zich gesteund te voelen in moeilijke tijden.
  4. Versterking van grenzen: Familieleden leren gezonde grenzen stellen en het belang van zelfzorg. Dit helpt hen om hun geliefden te ondersteunen zonder hun eigen welzijn uit het oog te verliezen.
  5. Herstel als geheel: Verslaving heeft niet alleen invloed op het individu, maar op de hele familie. Door deel te nemen aan familiegroepen kunnen families een actieve rol spelen in het herstelproces en een positieve omgeving creëren die bijdraagt aan het herstel van hun dierbaren.

Deze groepen zijn dus van onschatbare waarde, omdat ze niet alleen degenen met verslaving ondersteunen, maar ook de mensen om hen heen helpen omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt.

WANNEER

Maandag van 19u tot 21u

WAAR

Karel Coggestraat 11 2600 Berchem

We starten om 19u stipt.

Getuigenissen van deelnemers

De familiegroepen hielpen me om mijn dochter’s verslaving te begrijpen. Door de tools en strategieën die ik hier leerde, konden we als gezin weer dichter bij elkaar komen.

Onze zoon’s verslaving zette onze relatie onder druk. Bij Reset kregen we niet alleen inzicht in zijn strijd, maar ook tools om onze eigen band te versterken.”